In dit bericht laat ik je een pagina zien gemaakt in de europese scrap-stijl.

Ik gebruikte de stencil Bubbles (Members exclusive) van Lea France, maar je hiervoor ook het Klassiek Duo van Azza gebruiken. En als ik het goed voor heb had Make Me ook een mal met allemaal verschillende formaten cirkels. Heb je zo geen sjabloon? Easy-Scrap heeft nog steeds zulk een mal in het assortiment.
De genoemde sjablonen bevatten allemaal cirkels in oplopend formaat.
Omdat dit een sjabloon betreft is met allemaal losse cirkels, is het de bedoeling dat je zelf je eigen lay-out maakt.
Als je een setje cirkel snijmallen hebt kan je deze natuurlijk ook gebruiken.
Eigenlijk zijn de pagina’s met cirkels zo goed als door iedereen te maken zonder dat je hiervoor een mal nodig hebt. Alleen een beetje handigheid 🙂

De pagina hoort thuis in het album van Engeland.
Voor de pagina gebruikte ik 4 foto’s.

Opbouw pagina:

Voor de grotere foto besloot ik slechts 1 kant af te ronden en de rest recht te laten. Deze 2 foto’s plaatste ik onder elkaar zodat de ronde kant uitstak tegenover de andere foto, wat een leuk effect oplevert.
Voor de foto’s met de kleinere meeuwen koos ik kleinere cirkels waardoor de meeuwen beter tot hun recht kwamen en niet verloren gingen in de achtergrond op de foto’s.
De kleinere cirkels werden daarna in de grotere foto’s ingepast, eentje links en eentje rechts. Bekijk eerst waar je deze kan in passen in je vierkante foto’s. Om daarna de inpassing af te tekenen op je vierkante foto’s neem je een cirkel in een groter formaat en teken je dit op de vierkante foto’s

Afwerking

Voor de afwerking gebruikte ik een witte gelpen waarmee ik rond de foto’s een stippellijn tekende.
De kader is gemaakt van starform stikkers. Je kent ze wel, je vindt ze vooral in zilver en goud, met teksten, lijntjes en hoeken om je kaarten mee te versieren.
Ik had nog een wit setje liggen met rechte lijnen en eentje met hoeken. Ideaal voor deze pagina dus.

Zo eenvoudig kan een zelfgemaakte lay-out dus zijn 🙂

Happy scrappy greetings,
Hilde-scrapilde

Door Hilde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: