Tijd voor een nieuwe pagina in de rubriek: uitgebreid op zondag. Want op zondag mag het al eens wat meer zijn.
Deze rubriek verschijnt ongeveer eens per maand en in deze rubriek ga ik dieper in op een techniek of hoe een pagina tot stand kwam.

In dit artikel laat ik je een pagina zien gemaakt met de mal Canaries waarin maar liefst 9 foto’s zijn verwerkt.

De pagina hoort thuis in het album van de kindjes.

 

Wil je 9 foto’s op 1 blad, dan zal je de foto’s redelijk veel moet bijsnijden. Voor deze pagina was het dus niet anders:

Ik had nog een stapeltje foto’s liggen van de kindjes met een storende achtergrond, en waar de kindjes zelf relatief klein opstonden. Kijk maar, niet echt denderend te noemen hee: 

Ideaal dus voor deze lay-out, want ik kon er flink de schaar inzetten.

De opmaak:

Voor de opmaak van de foto’s heb ik mooi de ruiten van het het sjabloon gevolgd. Bij twee foto’s heb ik de ruit nog eens doormidden geknipt.

Ik heb voor de duidelijkheid de lijnen in rood getekend op het sjablon:

De afwerking:

Voor de afwerking ben ik wat aan het spelen geweest met de vakken van het sjabloon: de vakjes aan de rand heb ik volgens het sjabloon geplaatst, maar de middelste driehoeken heb ik gespiegeld (= de drie blauwe driehoeken met pijl op de foto)
De grootste middelste driehoek (rood aangeduid) heb ik nogmaals gebruikt maar verschoven, en daar heb ik dan nog een klein driehoekje opgekleefd.

Eigenlijk is het dus een niet zo héél moeilijke opmaak, je moet gewoon even opletten met het plaatsen van je driehoekjes.

Voor het achtergrondpapier gebruikte ik een tint blauw en rood in effen papier. En ik heb ook nog twee tinten glitter verwerkt op de pagina. De glitter kleeft door middel van dubbelzijdige tapen vast op een restje papier.

De middelste foto heb ik rondom een halve cm kleiner gesneden, en daarna op een rood ge-glitterd papiertje gekleefd. En enkele baantjes blauwe glitter werkten de pagina verder af. Ander decor vond ik niet meer nodig.

Al bij al is het, ook dankzij het gebruik van de glitters toch nog een leuke pagina geworden, vind je ook niet?

Wil je deze pagina maken maar heb je het sjabloon niet? Het is namelijk al een iets ouder sjabloon. Wel als je een beetje handig bent kan je deze pagina zelf reconstrueren zonder sjabloon hoor. Als ik verklap dat de ruiten 6 bij 6 cm zijn kom je al een heel eind 😉

Happy scrappy groetjes

Hilde van scrapilde

 

 

Door Hilde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: