Vandaag laat ik je een scrappagina zien die thuishoort in het album van de kindjes.

De scrappagina gaat over een uitstapje van mijn metekindje naar de kinderboerderij. De foto’s lagen hier al een hele tijd te liggen. Ik had al een miniboekje gemaakt met een gedeelte van de foto’s. En deze waren nog overschot. Met enkele heb ik ook de mozaiek pagina’s gemaakt. En nu heb ik er weer enkele opgebruikt.

Scrappagina zonder sjabloon
Scrappagina zonder sjabloon

 

Een scrappagina maken zonder een sjabloon te gebruiken?

Ik doe het wel vaker de laatste tijd, zo’n scrappagina maken.

Waarom? Wel , met een minimum aan moeite heb je zo een pagina klaar. En door de rechte vormen kan je deze techniek bij alle foto’s en onderwerpen gebruiken.

Opbouw van de scrappagina:

Voor de scrapagina gebruikte ik drie staande foto’s. De linkse is in een groter formaat, namelijk 11x17cm. De andere twee zijn het gewone standaardformaat van 10x15cm.

Eentje werd bijgesneden tot 9,5bij12cm. Van de derde foto werd slechts een half centimetertje afgesneden in de breedte en in de lengte. Hij werd dus 9,5bij 14,5cm.
Een ideale pagina dus als je enkele foto’s hebt waar niet veel af kan.

Afwerking van de pagina:

De foto’s werden op een chocoladebruine pagina gekleefd. Op 1,5cm van de onderzijde en 4,5 cm van de zijkant. De linkse foto heb ik zodanig geplaatst zodat de overgang van het gras met de bomen net op hoogte was met de 5mm tussen de andere twee foto’s.

De pagina werd afgewerkt met designpapier dat ik nog in voorraad had. Omdat de kleur toch iets te fel was, heb ik deze bewerkt met bruine inkt.
De stroken zijn 5,5 cm breed.

Voorts bracht ik nog inkt aan in de hoeken.

Ik stempelde een rondje dat ik uitponste en op een iets groter rondje kleefde. En dit kleefde ik op zijn beurt dan weer op een nog groter, gekarteld rondje.

Je ziet, met een minimum aan moeite kan je toch een hele mooie pagina maken, probeer het maar eens

Happy scrappy groeten

Hilde van scrapilde

Door Hilde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: